ff snel een berichie...
26 Mei 2005 | Finland, Kokkola
Hier even snel een berichtje van mij, ik heb weinig tijd dus ik typ geen lange verhalen ;)
Afgelopen weekend was weer zeer geslaagd. Vrijdag heb ik 4 uur achter elkaar gevoetbald en gevolleybald zonder pauze dus zaterdag voelde ik al mn spieren zelfs de spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze daar had haha. En natuurlijk gingen we net op die zaterdag shoppen in Oulu. Nicole en ik hadden allebei behoorlijk moeite met de trappen haha. ´s Avonds zijn we naar de Chinees geweest met Joey en Marc uit Canada en daarna was er een party bij mij thuis!!Naja buiten dan want dit was de 1e party dit jaar die we buiten hielden. Nu konden we goed zien dat het niet donker wordt hier. Tussen kwart over 12 en half 2 is de lucht donkerblauw, maar het wordt eigenlijk niet donker. Na mijn party gingen we tegen half 3 naar de chess, tegen 4 uur waren we toen weer terug bij tankari 1 en toen kwam ik op het geweldige idee om op het dak te klimmen van onze studentenhuizen (zonder alcohol ja!!) en natuurlijk wilde iedereen dat wel. Dus toen zijn we het dak opgeklommen (2verdiepingen hoog) zelfs Molly!!!!!!! en op het dak hebben we voetbal gespeeld :D:D Nichola (Franse jongen) stond beneden voor als de bal van het dak rolde :D:D:D
Zondag tour door en rond Kokkola gedaan met Nicole, Sabrina en Lena de international coordinator en daarna weer gevoet- en gevolleybald :D:D
Deze week loop ik stage in een Kindergarten in een geintegreerde groep; 7 ´speciale´ kinderen en 5 ´normale´ kinderen. Hier zijn 2 dove kinderen, maar deze 2 kunnen nu wel horen met behulp van een machine wat in hun hoofd/oor geopereerd is. Super dat deze mogelijkheid er is!!!Met slapen gaan, zwemmen etc moet het machientje uit en dus dat ronde ding van hun hoofd en dan kunnen ze absoluut niks horen. Gaaf om te zien dat dit werkt!!Niet bij iedereen, maar bij deze 2 kinderen wel :D:D:D
De pauzes zijn ongelooflijk saai, want geen één van de vrouwen spreekt daar Engels of ze willen het niet praten, dus ik ben helemaal stil in de pauzes jaja erg moeilijk mja ik kan moeilijk verhalen tegen mezelf gaan vertellen daar.
Het contact met de kinderen is goed en erg leuk ook al versta ik totaal niks van wat ze zeggen :S
Maandag ben ik naar een leraar van de Matykangas school geweest waar ik vorige week was, erg leuk en supermooi huis en ze heeft een heel schattig kindje van anderhalf jaar :D:D
Ik heb net met Nicole en Vincent de boot naar Stockholm geboekt, was de laatste kamer dus het gaat superdruk worden op de boot, het is namelijk een gigantische boot met 14 dekken en als die allemaal vol zijn dan is het superdruk!! De reden dat het zo druk is, is omdat er een festival of een marathon ofzo in Stockholm is, mooi meegenomen dus. De heen en terugreis met overnachting was maar 34 euries :D:D mooi goedkoop dus, nu alleen nog de trein of de bus betalen.
Zaterdag ga ik naar Cathelijn toe want die is jarig en daarbij zou het superdom zijn als we allebei in Finland waren en we elkaar niet opzochten...
Nou moet ik er echt vandoor, ik word al gesmst en ik heb om 7 uur een afscheidsetentje van Sabrina. Ik verveel me hier dus nooit ik kom hier zelfs tijd te kort haha.. En ik denk nog lange niet aan 24 juni want dat komt veel te snel te dichtbij en ik blijf hier lekker nog eventjes :D:D
Volgende week ga ik verhuizen, adreswijziging komt nog maar ik kan ook nog wel steeds in mijn Pengerkatu brievenbus kijken dus blijf gewoon sturen ik heb 4 muren en een plafond ;) Take care allemaal daar!!Hei hei
26 Mei 2005 - 16:24
Ellen:
Heb je kaartje gekregen.. Leuk leuk.. Ik zal er weer snel een terug sturen.. Ben blij dat het je bevalt daar...:)Dikke kus.. -
26 Mei 2005 - 22:00
Krissie:
Hey jis!!
Sorry, sorry, en nogmaals sorry dat ik nog niets gestuurd heb!!! Heb al tijdje kaart hier liggen, dus zal em echt even gaan posten!!!!! Thnx voor je kaartje heb em gekregen!
Have fun nog!!! En je bent super ok bezig zo te lezen!! Ciao en dikke kus kris. -
27 Mei 2005 - 07:35
Hannamarjelmer:
dag lieve Jis,
Nog steeds genieten daar he? Er stond hier in de krant dat de Finnen massaal aan het wc-papier hamsteren zijn ivm een of andere staking! Jij ook? haha Als we je wat moeten sturen zeg je het maar hoor!!! Geniet!!! en veel liefs -
27 Mei 2005 - 11:29
An:
hoi Jis, leuk om weer even wat te lezen. De tijd gaat nu wel super snel he, zie verder de mail, liefs an -
27 Mei 2005 - 11:30
Timco:
Hoi zussie, gtp, hag,moet nu weer snel naar school anders moet ik weer nakomen doei -
28 Mei 2005 - 19:46
Oma En Opa:
fijn het nieuwe verhaal van je gelezen. Je geniet er dus nog volop. Ga zo door, de tijd is zo om.
Liefs van oma en opa -
30 Mei 2005 - 15:57
ej lieverd ,
koud he in finland zonder mij , om je warm te houden ! Maare ik zie dat je je vermaakt in F-LAnd
spreek je weer een keer.
later -
30 Mei 2005 - 15:59
Anel:
uhm btw ik vergat te vragen , wie dat meisje naast jou was op je pasfoto rechts boven in !
damm
anyway , veel plezier nog -
30 Mei 2005 - 16:00
hahah
links boven in ! -
01 Juni 2005 - 19:24
Oma En Opa:
Morgen is je vader jarig.
Gefeliciteerd, ook al be n je er niet bij.
Gisteren weer een kaart
gestuurd. Nog een paar en je bent weer thuis.Kusjes
van oma en opa -
02 Juni 2005 - 20:40
Cathelijn:
Heeey Jis!!!
Toeval bestaat niet zeggen ze dan... Wil nu net een berichtje in je gastenboek zetten en wat zie ik vraagteken! Je hebt ook wat in de mijne gezet! Jippie! Vet lief uiteraard! Maaruh ga je nou dit aankomende weekend naar Stockholm vraagteken. Ohw jah Tom als je dit leest, van harte gefeliciteerd met UW verjaardag! Hihi... Ontzettend lief dat jullie mij ook gefeliciteerd hebben!
Ik ben nu lekker vakantie aan het vieren in Riga met mijn mams en broer. Het toetsenbord hier doet een beetje vreemd dus de juiste knop voor o.a. het vraagteken is niet te vinden... Hmmmz. Anyway nog een paar dagen en dan ben ik weer in Nederland... Ik weet nog niet of ik hier heeeeeel blij mee ben. Ja ik vind het super leuk om iedereen te zien. Maar we zullen het allemaal wel zien, komt wel goed! Heeej Jissssssss,hihi, maak er nog een hele mooie tijd van en doe af en toe nog wat voor school-afstuderen ;-)!!!
Kussss en groetjes van Marijke en Roy!