Anders is het water ff heel erg koud.... - Reisverslag uit Kokkola, Finland van jisinfinland - WaarBenJij.nu Anders is het water ff heel erg koud.... - Reisverslag uit Kokkola, Finland van jisinfinland - WaarBenJij.nu

Anders is het water ff heel erg koud....

Blijf op de hoogte en volg

25 April 2005 | Finland, Kokkola

Hallo allemaal!!
De titel van dit bericht leg ik straks uit, ik zal eerst wat over mijn andere verhalen vertellen. Donderdag ben ik weer naar de volleybal geweest, dit keer zonder rode armen haha de bal kwam nou wel terecht waar ik wilde dat ie terechtkwam. Voor de tijd was ik nog even met Sabrina en Nicole (German girls) naar Robert´s coffeeshop geweest waar we een kopje (lees supergroot glas) thee hebben gedronken. Vrijdag was mijn laatste dag in de English Kindergarten...erg jammer, de kinderen waren zo schattig en lief en de teachers waren zo behulpzaam en alles. Maar ik ga er nog wel een keer kijken :D Als afscheidscadeautje kreeg ik een Finse design mok...erg leuk!
Vrijdagavond zijn we naar de westcoastbar geweest met the German people and Laura from Mexico, het was daar erg gezellig en voor Finse begrippen draaiden ze nog wel redelijke muziek. Wat een beetje jammer is, is dat alle Finnen hier dronken zijn in het weekend, dan praten ze pas. De Finnen zijn in eerste instantie erg verlegen, maar als je ze leert kennen zijn ze really great and helpfull. In het weekend praten ze dus erg veel door de alcohol.
Zaterdag ben ik met Martin, Katrien en Nicole naar de zee gelopen (in totaal 3 uur, ongeveer 15 km denk ik!!). We zijn door een grote bouw/zandvlakte gelopen om een stuk af te snijden en jawel toen kwamen we bij een riviertje waar we overheen moesten en anders moesten we weer helemaal omlopen. Ik kwam op het geweldige idee om een brug te bouwen ;) maar dit ging niet helemaal goed. Toen bedachten we dat we wel even onze sokken en schoenen uit konden trekken om door het water heen te lopen whahah nou dat was het meest geweldige idee hier nog want het water was zo ontzettend koud en mijn voeten waren echt half bevroren whahah, maar daarna waren mijn voetjes net zo lekker warm haha :D
Zaterdagavond zijn we naar chess bar geweest, was gezellig, maar de muziek wat minder. We waren al redelijk vroeg thuis omdat we nog zere voeten hadden van onze zeewandeling ;)
Zondag hebben we bij Fabian gegeten dat is een Duitser die hier 4 jaar woont tijdens zijn studie, hij gaat morgen op vakantie naar huis voor 3 maanden dus die zie ik niet weer vandaar het etentje bij hem.
En ik ben er nu net weer van mijn eerste dag op de Halkokari school. Ik ben in de startersklas geweest vandaag, waar 11 kinderen zitten, sommige met wat leerproblemen. Daarna ben ik in 2 eerste klassen geweest, in de ene klas zat een jongetje met symptomen van het Asperger Syndroom en met kenmerken van ADHD (deze 2 gaan vaak gepaard samen). Voor deze jongen is een speciale klassenassistent en deze klassenassistent is ook voor de andere kinderen met leerproblemen. Morgen ga ik naar de tweede klas en woensdag naar de klassen waar engels wordt gegeven, de kinderen kunnen mij dan vragen stellen over mijzelf en mijn land. Ik ben alweer uitgenodigd voor het eten bij iemand thuis een leraar daar en dat sla ik natuurlijk niet af. Marloes ik heb nog een paar dingetjes van hoe ze daar onderwijs geven opgeschreven voor jou misschien heb je er wel wat aan als toekomstige juf ;) misschien ken je ze al maar dat zien we dan wel weer.
Ik ga nu even naar een les van een Duitse leraar met Katrien en Sabrina dus ik stop voor nu. Later deze week zal ik schrijven over het verloop van mijn week op de Halkokarischool.
Ow ik ga misschien ook no verhuizen naar het leukere studentenhuis :D dat ga ik zo ff regelen, dan kom ik straks met Nicole en Katrien in een huis te wonen. En ik heb een nieuwe huisgenoot een chinees meisje uit Shang hai en haar eten is goed hahah :D
Ik heb maar niet met stokjes gegeten want dat komt anders niet goed...
Nou moet ik er echt vandoor!!!Doei kussies
ps bedankt voor alle kaartjes!!erg leuk blijven doen ;)

• 25 April 2005 - 11:29

Cathelijn:

Gaaf gaaf allemaal weer joh! Mijn weekend was ook zeer geslaagd! I'm a little bit in a hurry right now. In a few hours I'm going to Lapland... But first I have to finish an assignment! So.... But sweetie I really hope we can meet each other SOON!!! Keep up the good work and take care! Have fun ;)!
    Dikke kuszzz

• 25 April 2005 - 12:13

Elkuuhh:

hee meiskuh
    leuk dat je zo´n mooi weekend gehad hebt..hier is het wel mooi were hoor lekker zonnetje..ben uitgeweets in NY heb nog leuke kerl ontmoet ma dat vertel ik je allemaal nog wel...mis je wel hoor meissie
    kus kus elke

• 25 April 2005 - 13:25

Anna:

Hoihoi, leuk om weer zoveel nieuws te lezen, ook je verhaal over de dronken Finnen. Ik vond het heel herkenbaar van onze vakantie in Zweden. Erg verlegen en erg behulpzaam en zeer veel excuses voor hun slechte engels, terwijl ze het vloeiend spraken. Nu ja, ik heb je net gemaild, dus verder weinig nieuws.
    Veel liefs...

• 25 April 2005 - 13:57

Krissie:

Hey Jissie!!
    Leuk om te lezen dat je je zo goed vermaakt! Beter hoor!! Ik zal deze week even wat post opsturen! Haha! Have fun there!!! X kris.

• 25 April 2005 - 14:26

Mloes:

heej leuk jis, ben erg benieuwd, zie het wel over 3 maandjes (iets minder)

• 25 April 2005 - 17:40

An:

Hoi Jis, je beleeft zo heel wat en je doet veel internationale kennis op leuk hoor. Hier gaat alles goed, het weer is iets warmer. Als we nog dingen mee moeten nemen mail dan even tot spoedig als alles goed verloopt.

• 25 April 2005 - 22:17

Els (en John):

Hallo!

Ik hoorde dat je daar altijd een jurk aan moet als je gaat stappen. Is dat echt zo??????
    Zit die onderwijsassistent er steeds bij of voor een gedeelte van de dag? Werken ze daar ook met medicatie?
    Succes met de opvang van je(waarschijnlijk dodelijk vermoeide familieleden) dit weekend.

groetjes

• 26 April 2005 - 12:05

Jis:

Nee dat is absoluut niet waar van die jurk, heb er ook nooit wat over gehoord ;) ik weet alleen dat iedereen in de pub jongens en meisjes zo dronken als een aap zijn en dat ze dan ineens niet meer zo verlegen zijn.
    Klassenassistenten zijn er de hele dag voor de kinderen met leerproblemen en als assistent van de leraar (niet in iedere klas).

• 26 April 2005 - 12:20

MoNiQuE:

haa jissie!!
    leuk man dat het zo goed gaat daar! en ik ben benieuwd naar alle verhalen als je trug bent!!
    dikke kus!

• 26 April 2005 - 12:54

• 26 April 2005 - 13:01

Timco:

Heyz zuz, ik kan m'n zwembroek maar beer thuis laten of niet:p

Tot zondag/maandag

• 26 April 2005 - 13:03

hmss weet niet waarom mijn bericht er nou weer 2x op komt mja

• 27 April 2005 - 12:04

Jis:

jaja eindelijk foto´s erbij :D je kunt ze groter maken hoor ;) haha
    Dit weekend ga ik met deze lui naar Oulu als het goed is om Vappu te vieren en Manu neemt vast zn camera weer mee dus misschien volgen meer foto´s :D

• 28 April 2005 - 19:36

Opaenopanijverdal:

je ouders en Tim gaan juist de deur uit.Ze hebben even afscheid genomen met een kopje koffie. Veel plezier straks met zijn vieren. Kusjes en groetjes. Doeiiiii

• 29 April 2005 - 16:42

Harr: